Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Pohovani celi patlidžani sa nadevom

Pohovani celi patlidžani sa nadevom

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
2206694266
Pohovani celi patlidžani sa nadevom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
03/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Obezbedite se pivom, jer ovi patlidžani dosta piju"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 komada
  • luk - 3 glavice
  • biber - mleveni
  • sir - 200 g
  • peršun
  • jaj a - 5 - 6 komada
  • prezle - 5 kašika ili kukuruzno brašno
  • so - po želji
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan ogulite, ali nemojte uklanjati drške, posolite i ostavite tako 30 minuta. Zatim ga dobro operite i ostavite da se ocedi, pa ga osušite.

U tiganju zagrejte pola ulja i pržite dok ne omekšaju. U istom ulju pržite i luk dokne omekša.

U činiji pomešajte luk, izmrvljeni sir, 2 jajeta, biber, so po želji i iseckan peršun.

Patlidžane isecite uzdužno, ali ne do kraja, kao za sendvič, pa napunite smesom.

Preostala jaja umutite, umočite patlidžane u njih, zatim u prezle ili u kukuruzno brašno. Pržite u preostalom ulju, dok ne dobiju zlatnu boju.

Posle ih izvadite na ubrus, pa ih ocedite od ulja. Poslužite sa sosom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: