Način pripreme
Zamesite meko testo od sastojaka za njega, uvijte ga u streč foliju i ostavite sa strane.
Napravite nadev, prelijte spanać vrelom vodom. namrvite sir, dodajte jaje i prethodno oceđen spanać, dobro promešajte. Odvojeno narendajte kačkavalj na krupno.
Podelite testo na dva jednaka dela. Razvijte lopte odvojeno na papiru za pečenje (za lakše prenošenje) pomoću oklagije na okrugle listove prečnika 30 cm.
Pospite jedan list prezlama, u sredinu lista stavite četvrtinu nadeva u obliku lopte, a ostatak nadeva poređajte u krug i na rastojanju od lopte. Pospite samo nadev prezlama i narendanim kačkavaljem, stavite drugi list odozgo.
U sredinu, gde je loptasti nadev, stavite posudu otvorom na dole preko njega i blago pritisnite, da se dobije udubljenje, a krajeve pite pritiskajte viljuškom.
Isecite krajeve pite na lente debljine 2 cm, dolazeći do poklopljene posude i blago uvrnite da nadev bude odozgo.
Sklonite posudicu i namažite mesto ispod nje umućenim žumancem i maslinovim uljem, pospite semenkama. Prebacite pitu sa papirom u odgovarajuću posudu, pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.