Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Punjeni krompir sa kiselim krastavčićima, kukuruzom i pečurkama iz rerne

Punjeni krompir sa kiselim krastavčićima, kukuruzom i pečurkama iz rerne

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
45164447
Punjeni krompir sa kiselim krastavčićima, kukuruzom i pečurkama iz rerne
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
1 / 4
08/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Predstavljamo vam pobednika u kategoriji Punjeni krompir sa najukusnijim nadevom"

Potrebni sastojci

  • krompir - 10 velikih
  • pečurke - 300 g
  • kukuruz - 300 g, šećerac (1 konzerva kukuruza šećerca)
  • kiseli krastavčići - 1 tegla
  • majonez - 1 pakovanje
  • kačkavalj - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operite i dobro osušite krpom ili ubrusom.

Svaki krompir uvijte u foliju za pečenje i stavite u pleh da se peku na 220 stepeni. Nakon oko 2 sata krompir je dobro pečen. Vreme zavisi od rerne. Proverite nakon prvih 90 minuta, da biste procenili kad će krompir biti gotov.

Kad se krompir ispeče izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Odvijte ih iz folije i isecite svaki krompir po dužini da dobijete čamce. Malom kašikom izvadite unutrašnjost i sakupite unutrašnjost u duboku posudu. Čamce od krompira ostavite sa strane i počnite sa pripremom nadeva.

Pečurke dobro operite i sitno isecite. U tiganju sa malo vode i dinstajte i dodajte malo soli. Kisele krastavce sitno isecite. Kukuruz šećerac izvadite iz konzerve i dobro ocedite.

U dubokoj posudi u koju ste stavili unutrašnjost krompira, izgnječite je viljuško. Nakon toga dodajte pečurke, kukuruz i kisele krastavčiče. Dodajte majonez i dobro promešajte.

Svaku polovinu krompira napunite nadevom i pospite redanim kačkavaljem.

Stavite krompir da se peče 20-30 minuta na 220 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: