Bakina džigerica

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2374k253
Bakina džigerica
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
10/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Izvolite, da vidite šta vam je baka pripremila - sočnu džigericu sa aromatičnim sosom. Toliko je ukusno da vam neće biti dovoljno vina, a ni hleba"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 1 kg
  • smesa za pohovanje - suva
  • brašno
  • sastojci za sos
  • paradajz - 1 mala tegla, oljušten
  • paprike - 4 komada, crvene i zelene
  • tikvice - 1 komad
  • luk - 2 komada
  • peršun
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu isecite na tanke komade, stavite u vodu i nekoliko kapljica sirćeta, ostavite da malo odstoji, operite i posolite. Lepo ocedite u đevđiru.

Pomešajte suvu smesu za pohovanje sa brašnom i potopite svako parče. Pržite na tihoj vatri i ostavite sa strane.

U šerpi izdinstajte luk, paprike i tikvciu, stavite paradajz i pržite dok ne bude gotovo, začinite sa malo aleve paprike, soli i peršuna.

Poređajte džigericu oko gotovog sosa i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: