Hrskave šnicle od krompira i mlevenog mesa u rerni

12/08/2018
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Brza i laka letnja večera!"
Priprema10 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano822
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte i narendajte. Dodajte sveže jaje, mleveno meso, narendani crni luk i sve začine. Količina začina je prema vašem ukusu i ličnim afinitetima.

Polovinu prezli stavite u smesu, ako je smesa previše retka, a ostatak iskoristite da uvaljate šnicle. Dobro je da smesa odstoji nekoliko sati da se ukusi prožmu, a nakon tog vremena formirajte šnicle i uvaljajte ih u prezle.

Šnicle stavljajte u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje, pa ih poprskajte sa sasvim malo masnoće.

Pecite šnicle oko 25-30 minuta, a kada u prvih desetak minuta vidite da se boja šnicli promenila sa gornje strane, okrenite ih kako bi se dobro ispekle sa obe strane.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti