Način pripreme
Izmrvite kvasac i rastvorite ga u polovini mlake vode, ostavite tanjir pokriven oko 10 minuta.
U posudi prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega dodajte so, razbijte jaje i dodajte aktivirani kvasac i preostalu količinu vode.
Počnite da mesite, u početku mešajte kašikom (dokle je moguće), nakon toga mesite rukama dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po rukama. Stavite testo u brašnom posutu posudu, pospite sa malo brašna i ostavite da se udvostruči.
Na radnoj površini, obilno posutoj brašnom, nemojte da ga premesite, rukama razvucite testo na koru (što je moguće tanjur) na pravougaoni list.
Namžite list uljem i izrendajte sir odozgo. Uvijte list u rolat i isecite rolat na komade debljine 1 cm, svako parče malo razvucite i poređajte na brašnom posutu radnu površinu.
Ugrejte više ulja i pržite ovako oblikovane mekike sa obe strane dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Komentari