Domaća kobasica

29/08/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Znate li kako se sprema najukusnija domaća kobasica? Sad znate "
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca43
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 750 g, krhko
  • slanina - 150 g
  • praziluk - 100 g (1 struk)
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so - 20 g (2 kašike)
  • iznutrice - sveža svinjska creva
* merne jedinice

Način pripreme

Meso, slanina i praziluk se iseku na sitno. Dodaju se sitno istucani začini. Smesa se posoli i dobro se zamesi.

Njom se pune očišćena i oprana creva koja se prevežu na 15-20 cm debelim koncem. Napravljene kobasice se stave u posudu namazanu slaninom.

Domaće kobasice se serviraju tople sa garnirungom od prženih krompira.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti