Pečurke kapreze

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Pečurke kapreze
Fotografije: marcheva14
1 / 5
30/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
13 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
2
"Zadovoljno trljamo rukama i postavljamo sto, zato što znamo koliko su ukusne ove pečurke i koliko ćemo vina sa njima popiti"

Potrebni sastojci

  • pečurke portobelo - 8 - 10 komada
  • maslac - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena, izgnječen
  • mocarela - 5 - 6 komada, tanko isečena
  • čeri paradajz - 1 šolja
  • GLAZURA
  • balsamiko sirće - 1/4 šolje
  • braon šećer - 2 kašičica
  • se
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni; pleh - srednje veličine.

Pečurke operite ili tačnije obrišite dlanovima. Izvadite koren. Svaku pečurku osušite ubrusom sa obe strane.

U kaseroli rastopite masalc sa izgnečenim belim lukom. Četkom prođite po gornjoj i donjoj strani svake pečurke. Poređajte ih u pleh. Na mestu gde je bio koren stavite isečeno parče paradajza, parče mocarele. Posolite. Pecite dok se sir ne rastopi, oko 15 minuta, Izvadite iz rerne i prelijte glazurom.

Glazura:

U kaserolu sipajte balsamiko sirće zajedno sa šećerom. Ostavite na umerneoj vatri, mešajte dok kašika ne počne da ostavlja trag po dnu, oko 8-20 minuta. Sos treba da bude gust i tamnobraon boje, da bude slatko-kiseo jakog mirisa. Prelijte malo svaku pečurku.

Objašnjenja: Pečurka Portobelo (Potrobello) je velika, ravna i mesnata braon pečurka. Ima minimalne, nepostojeće razlike u ukusu sa običnom kultivisanom pečurkom. Varijacije u nazivima su američka pečurka, portobelina, belbi belo itd, znače prosto mlađe vrste od pečurka.

U prodavnicama ponekad postoje i ovakve pečurke Portobelo, ali trenutno nisam našla i koristila sam Kraljevske šampinjone, koji su veći, ali mogu zameniti našu pečurku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti