Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Gratin»Zapečeno jelo sa krompirom i pilećim mesom

Zapečeno jelo sa krompirom i pilećim mesom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368738
Zapečeno jelo sa krompirom i pilećim mesom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 5
30/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Volimo zapečena jela, ali bukvalno obožavamo one u kojima ima i meso, i topljeni sir"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pileći batak - 350 g /1 komad, veliki/
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • sveže mleko - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac
  • ulje
  • čubar
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite, operite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi sa 2 supene kašike ulje. Pileći bujon takođe skuvajte i nakon toga ga iskidajte.

Izrendajte krompir i začinite solju, biberom i čubrom. Nakon toga stavite deo od krompira u namazan pleh, na njih - komadiće piletine, kisele krastavčiće, isečene na trakice, topljeni sir i malo maslaca.

Tako ređajte dok ne potrošite sastojke.

U posudi umutite jaja i mleko. Smesom prleijte krompire i pecite u prethodno ugrejanoj rerni dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Pre nego što izvadite iz rerne, pospite kačkavaljem i ostavite da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: