Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ćevap»Tas kebap sa telećim mesom

Tas kebap sa telećim mesom

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
64102409
Tas kebap sa telećim mesom
Fotografije: Fati Kamberova
1 / 3
30/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Klasična gozba prefinjenog ukusa, koja će naći dostojno mesto na svakoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • maslinovo ulje - 3 - 4 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • peršun
  • topla voda - 1 litar
  • so - po ukusu
  • za pirinač
  • pirinač - 1 šolja
  • maslac - 70 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso isečemo na kockice. Pržimo ga u tiganju zajedno sa maslinovim uljem. Dodajemo sitno iseckan crni luk, maslac i lovorov list.

Dobro promešamo. U meso dodajemo brašno, paradajz pire, biber, so po ukusu i dobro promešamo. Sipamo toplu vodu i ostavljamo dok se sos ne zgusne (ja sam ostavila malo vodeniji).

Potopimo pirinač na 20 minuta. Nakon toga ga operemo i stavljamo da se kuva sa malo soli. Kad se pirinač skuva, dodajemo zaprženi maslac i promešamo.

Dodajemo kao dodatak uz tas kebap.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: