Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Sir na Šopski način»Sir na šopski način sa pilećim džigericama

Sir na šopski način sa pilećim džigericama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Sir na šopski način sa pilećim džigericama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
02/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Sada je trenutak da jedete dok se ne zasitite ovog specijaliteta iz Bugarske seoske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • sir - 250 g
  • maslac - 50 g
  • čubar
  • jaja - 2 komada
  • ljute paprike - 2 komada
  • džigerice - 100 g
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice očistite i operite. Uvaljajte ubrašno i malo ugrejane masti ispecite sa svih strana.

Na dno đuvečare stavite komadiće maslaca. Odozgo stavite oljušten i isečen paradajz.

Pokrijte mrvljenim sirom i pospite čubrom. U jedan kraj stavite džigerice i ponovo malo maslaca.

Stavite u hladnu rernu sa poklopcem. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite i razbijte jaja do džigerica.

Vratite u rernu bez poklopca dok jaja ne budu gotova.

Servirajte sa ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: