Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Patlidžan sa paradajzom iz rerne

Patlidžan sa paradajzom iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Patlidžan sa paradajzom iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
02/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Patlidžan u kombinaciji sa aromatičnim paradajz sosom je apsolutno neodoljiv!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • paradajz - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • celer - 4 - 5 strukova
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i isecite po dužini. Dodatno napravite po još dva proreza po dužini.

Stavite u posoljenu vodu da se ocedi gorak sok.

Za sos očistite i sitno iseckajte glavicu belog luka. Paradajz operite i iseckajte sitno ili sameljite. Pomešajte sa lukom ili belim lukom.

Dodajte sitno iseckan celer i so po ukusu.

U pleh, namazan maslacem poređajte patlidžan, posolite i pobiberite. Odozgo rasporedite sos i stavite malo ulja. Jelo pecite na 200 stepeni dok patlidžan ne omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: