Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Rake (Punjene paprike iz Trojanskog kraja)

Rake (Punjene paprike iz Trojanskog kraja)

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
1232433934
Rake (Punjene paprike iz Trojanskog kraja)
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 4
04/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Autentičan recept iz Trojanskog kraja koji nam je legao na srce od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • suve paprike - 15 - 20 komada
  • kiseli kupus - jedna kisela glavica
  • praziluk - 1 - 2 struka
  • svinjsko mleveno meso - 300 g
  • pirinač - 1 šolja
  • čorba od kupusa - 1 šolja
  • masnoća - 5 kašika, biljna
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • čubar - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Moja familija po tatinoj liniji je sa Trojanskog balkana. Ovaj recept dolazi odatle.

Paprike se natope u toploj vodi 30 minuta. Isku se na sitno dve šolje kiselog kupusa i jedna šolja praziluka. U tiganju sa 3 kašika masnoće se izdinsta praziluk.

Dodaju se kupus, mleveno meso, pirinač i začini.

U glinenu posudu se postavi nekoliko listova glavice. Paprike se napuna (ne mnogo gusto) sadržajem iz tiganja. Poređaju se preko kupusa.

Preliva se čorbom od kupusa i vodom dok ih ne prekrije. Krčkaju se u rerni pod poklopcem 2-2, 5 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: