Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići izobilja sa škampima i kavijarom

Roščići izobilja sa škampima i kavijarom

ZoriZori
Guru
7292375k216
Roščići izobilja sa škampima i kavijarom
Fotografije: Zori
1 / 10
05/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Prefinjeni, efektni roščići jedinstvenog ukusa - servirajte uz dobro ohlađeno belo vino i uživajte"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • seme sucokreta - 2 supene kašike, oljušteno, sirovo
  • za nadev
  • škampi - 300 g, repovi, skuvani i oljušteni
  • crni kavijar - 30 g
  • tarama kavijar - 50 g
  • spanać - 2 šake, bejbi
  • mirođija - nekoliko svežih strukova
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Od listova aluminijumske folije pravimo 20 korneta. Namažemo ih uljem, pleh u kome ćemo peći roščiće obložimo aluminijumskom folijom i namažemo sa malo ullja.

Lisnato testo sečemo na tanke linije po dužini i uvijamo oko korneta od folije, da dobijemo roščiće. Poređamo ih u pleh, uz pomoć četke namažemo smesom od umućenog žumanca i ulja i posipamo semenom suncokreta.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na srednjoj rešetki sa uključenim ventilatorom na 200 stepeni oko 10 minuta ili dok ne dobijete lepu zlatnobraon boju.

Kad se roščići ohlade, skidamo kornete i počinjemo da ih punimo.

Prvo stavljamo nekoliko svežih listova bejbi spanaća, dodajemo 1 supenu kašiku tarama kavijara, crni kavijar i na kraju u svaki roščić stavljamo po jedan rep škampa i po jedan sveži struk mirođije.

Ukrađavamo tanjir ili oval kriškama limuna i serviramo uz odgovarajuće piće.

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: