Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Aromatična krilca u slatko-kiseloj marinadi

Aromatična krilca u slatko-kiseloj marinadi

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Aromatična krilca u slatko-kiseloj marinadi
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
05/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Trenutno nam se čini da su ova krilca savršeno meze za pivo"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1.5 kg
  • za marinadu
  • đumbir - 3 cm, koren
  • sok od limuna - sok isceđenog limuna
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • pivo - 70 ml
  • himalajska so
  • biber - po ukusu
  • beli luk - 3 čena
  • estragon - strukovi
  • limun - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počnite sa čišćenjem krilaca. Očistite hrskavicu kraju krilaca, odseciteih uz pomoć makaza. Operite meso, ocedite i osušite.

Počnite sa pripremom marinade. Oljuštite i izrendajte parče đumbira u odgovarajuću posudu. Dodajte sok od limuna i izgnječen beli luk.

Dodajte med, sirće, dimljenu alevu papriku, maslinovo ulje. Promešajte žicom. Na kraju dodajte pivo.

Začinite solju i mlevenim biberom. Probajte i procenite, ako je potrebno dodajte ili smanjite neki od sastojaka, u zavisnosti od ukusa.

Očišćena i osušena krilca potopite u marinadu, utrljajte rukama i poređajte u odgovarajuću duboku posudu, prelijte ih sa preostalom marinadom i stavite u frižider na minimum dva sata ili na jednu noć.

Pleh, u kome ćete peći krilca obavezno obložite papirom za pečenje /od slatko-kisele marinade peh zagori i posle se teško čisti/, namažite, na papir poređajte strukove estragona i odozgo marinirana krilca. Prelijte marinadom i po želji još piva.

Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 50 minuta, u početku je rerna mnogo jaka, a nakon toga n 180 stepeni.

Skinite foliju i pecite dok ne dobiju željenu boju. Izuzetno aromatično ukusno jelo, napravite i probajte.

Servirajte sa kriškama limuna i odgovarjućim napitkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
51
40
30
21
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#261452
Korisnik#261452
nedovoljno jasan postupak za pripremu pečenja.
09.08.2020 16:02