Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Fritata»Fritata sa povrćem

Fritata sa povrćem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4999k433
Fritata sa povrćem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
06/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Miks od jaja, povrća i svežih začina, koji odgovara za svaku sezonu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 - 5 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • grašak - 3 supene kašike, iz konzerve
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • peršun
  • biber
  • origano
  • ulje
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml
  • kačkavalj - 50 g
  • sir - 50 g, izmrvljen
  • himalajska so - 2 psrtohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu oljuštite i isecite na kockice. Kuvajte je 7-10 minuta dok ne omekša, ocedite je. Luk sitno isecite, papriku očistite od semenki, isecite na tanke trakice, a njih isecite na komade.

U posudi umutite jaja viljuškom. Dodajte pavlaku za kuvanje, so, mrvljeni sir i rendani kačkavalj, sitno iseckano povrće i oceđen grašak.

Dodajte i začine, dobro promešajte. U pleh, namazan uljem sipajte smesu od jaja.

Fritatu pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok se jaja ne stegnu i dok ne dobiju zlatnu boju. Fritatu secite kao tortu na trouglove i servirajte posudu peršunom. Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: