Ratatuj po originalnom receptu

10/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Probajte i razumećete zašto svi obožavaju Ratatuj "
Priprema70 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano259
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što operete patlidžan isecite ga na kocke. Posolite ga i ostavite 20-30 minuta u cediljki da se ocedi gorki sok.

Paradajz se oljušti i seče na male kocke. Luk i beli luk se iseku na sitno. Paprike i tikvica se seku na kocke.

Nakpon što je patlidžan gotov zajedno s tikvicom se zaprži na ringli u zagrejanom maslinovom ulju. Koristite dublju posudu. Kada blago postanu braon dodaje se i ostalo povrće (osim paradajza).

Dodajte vino i čekajte dok ne ispari. Nakon toga dodajte paradajz i začine. Ostavite da vri oko 10 minuta ili dok povrće potpuno ne omekša.

Na kraju dodajte sok od limuna. Po želji pospite svežom mirođijom ili peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti