Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebarca u pikantnom sosu u rerni

Svinjska rebarca u pikantnom sosu u rerni

ZoriZori
Guru
7292375k214
Svinjska rebarca u pikantnom sosu u rerni
Fotografije: Zori
1 / 4
10/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jasno je.. leti ih servirate sa pivom, zimi - sa crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • za sos
  • kečap - 120 ml
  • dižonski senf - 2 kašike
  • soja sos - 4 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • đumbir - 1 kašičica (u prahu)
  • belo vino - 140 ml
  • za serviranje
  • aleva paprika - 1 kašičica, ljuta ili slatka
  • peršun - 1/4 vrzice
  • paprika - 1 komad, crvena, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk se oljušti i izgnječi (ili iseče na veoma sitno) i pomeša se sa soja sosom, kečapom, dižonskim senfom, belim vinom i đumbirom u prahu. Meša se dok se ne dobije homogena smesa.

Rebra se iseku i operu pod tekućom vodom. Ocede se, prebacuju se u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom i obilno se prelivaju sosom.

Po želji se posipaju susamom i usitnjenim svežim začinima (mirođija, ruzmarin i drugi).

Ako želite, za bogatiji i zasićen pikantni ukus, možete da pospete i ljutom crvenom paprikom iseckanom na sitno. Na kraju se dodaje maslinovo ulje u tankom mlazu.

Peku se u rerni na 200 stepeni oko 35-40 minuta dok ne porumene.

Serviraju se prelivena sosom, koji je ostao u posudi, i obilno posuta sitno isečenim peršunom i alevom (po želji ljutom) paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: