Rodopska musaka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Rodopska musaka
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
11/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Obavezno probajte ovu rodopsku musaku - sa njom se hrane ljudi koji dugo žive"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 50 ml za pirinač + za prženje krompira
  • luk - 1 glavica
  • peršun - 1/2 veze
  • nana - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • paradajz - 2 komada
  • preliv
  • jaja - 4 komad
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi propržite pirinač u 50 ml ugrejanog ulja, dodajte sitno iseckan peršun i kratko pržite. Sipajte 3 šolje tople vode, posolite, pospite biberom po ukusu i pospite zelenim začinima, sitno iseckanim.

Ostavite tako da vri na tihoj vatri oko 10 minuta i ostavite sa strane da se ohladi i upije preostalu količinu vode.

Oljuštite krompir i isecite na krugove, pržite u ugrejanom ulju dok ne bude gotov. Stavite ga na ubrus da se ocedi višak masti.

Isecite paradajz na veće krugove.

Počnite da ređate musaku, na dno pleha poređajte red prženih krompira, posolite po ukusu. Nakon toga pirinač, ravnomerno rasporedite preko. Preko pirinča rasporedite paradajz, a preko njih preostali krompir.

Posebno umutite jaja i dodajte sveže mleko, posolite po ukusu.

Rodopsku musaku prelijte smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni, pecite oko 30 minuta

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: