Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Punjeni šaran u rerni na Lomski način

Punjeni šaran u rerni na Lomski način

Eden AzarEden Azar
Početnik
252
Punjeni šaran u rerni na Lomski način
Fotografije: Eden Azar
1 / 3
12/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"U Lomu su nam pokazali kako se pravi punjeni šaran... A mi mislimo da idemo u goste"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 - 6 srednjih
  • pečurke - 250 g
  • šargarepa - 3 - 4 komada
  • ljuta paprika - 1 - 2 komad
  • pirinač - 500 g
  • suve šljive - 7 - 8 komada
  • limun - 1 komad
  • orasi - 200 g
  • zelena salata - 1 komad
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • belo vino - 100 ml
  • ruzmarin
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šaran se očisti od krljušti, peraja i iznutrica. Opere se sve hladnom vodom, ocedi se i začinjava solju.

U maslinovo ulje sa malo soli i vode stavljaju se isečene kocke šargarepe i krompira. Dodaju se sitno isečeni orasi, oljušten beli luk, suve šljive, jedan limun - oljušten i isečen na krugove.

Sve se dobro promeša. Začinjava se solju.

Sa tako pripremljenim nadevom se puni šaran i zašiva se. Maže se maslinovim uljem i stavlja se u podmazanu posudu za pečenje ili đuvečaru.

Preko njega se poređaju kriške limuna i ruzmarin po želji, doliva se šolja vode i peče se dok ne porumeni.

Sipate u posudu belo vino i pivo ako želite. Servira se sa belim vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: