Tikvice punjene mlevenim mesom i kačkavaljem

13/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3687
"Ne još jedan, već najukusniji recept za punjene tikvice "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca89
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite tikvice i prepolovite ih po dužini, tako da budu dve polovine. Izdubite svaku polovinu ostavljajući strane i dno celim. Isecite na sitno unutrašnjost, koju ste izdubili.

Namažite tikvice maslinovim uljem i stavite u posudu za pečenje postavljenu papirom. Stavite maslinovo ulje u tiganj i zapržite luk dok ne omekša, dodajte pečurke i unutrašnjost tikvica. Pržite oko 20 minuta dok ne postane zlatasto. Sklotnite u tanjir.

Stavite opet malo maslinovog ulja i stavite mleveno meso, usitnite ga i ispržite nekoliko minuta dok ne bude gotovo, začinite solju, biberom i alevom paprikom i origanom. Vratite isprženi luk i pečurke i promešajte.

Sklonite sa ringle i tom smesom napunite izdubljene tikvice. Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 15 minuta, nakon toga izvadite, narendajte i pospite kačkavaljem i vratite ponovo u rerni na još 10 minuta dok kačkavalj ne postane zlatast.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti