Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Sočna musaka sa svežim mlekom

Sočna musaka sa svežim mlekom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
1244598133
Sočna musaka sa svežim mlekom
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 4
17/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Jedinstvena đakonija, koju možemo da jedemo svaki dan i opet nam neće dosaditi!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mleveno meso - 250 g (za princeze)
  • sveže mleko - 2 šolje
  • luk - 1 velika glavica, crni
  • šargarepa - 1 velika
  • maslac - 50 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • paradajz pire - 3 kašike
  • aleva paprika 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • so - po ukusu
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • brašno - 4 kašike
  • so
  • biber
  • kačkavalj - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti, opere i iseče na male kocke. Šargrepa se narenda, a luk i paršun se iseku na sitno. U dubok tiganj ili šerpu (nelepljivu) sipamo maslac i ulje da se zagreju nakon u njima izdinstamo krompir, šaragrepu i luk (oko 10 minuta, uz često mešanje), nakon toga dodajemo začine, paradajz pire i mleveno meso sa mlekom i vodom.

Mleveno meso prethodno promešamo sa vodom i svežim mlekom, blago promešamo viljuškom (da ne budu velike grudve mlevenog mesa). Nakon što provri cela smesa, sipamo je u posudu za pečenje (ja sam koristila dve male pravougaone) nakon toga je stavljamo u umereno zagrejanu rernu na 30 minuta.

Nakon što je krompir potpuno skuvan, pravimo preliv, mešajući dobro umućena jaja, mleko i brašno i začinjavamo prstohvatom soli i prstohvatom bibera.

Gotov preliv raspoređujemo ravnomerno u posudu za pečenje i pečemo još 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Nakon što je musaka ispečena i dok je još vruća možemo da je pospemo narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: