Način pripreme
Krompir se oljušti, opere i iseče na male kocke. Šargrepa se narenda, a luk i paršun se iseku na sitno. U dubok tiganj ili šerpu (nelepljivu) sipamo maslac i ulje da se zagreju nakon u njima izdinstamo krompir, šaragrepu i luk (oko 10 minuta, uz često mešanje), nakon toga dodajemo začine, paradajz pire i mleveno meso sa mlekom i vodom.
Mleveno meso prethodno promešamo sa vodom i svežim mlekom, blago promešamo viljuškom (da ne budu velike grudve mlevenog mesa). Nakon što provri cela smesa, sipamo je u posudu za pečenje (ja sam koristila dve male pravougaone) nakon toga je stavljamo u umereno zagrejanu rernu na 30 minuta.
Nakon što je krompir potpuno skuvan, pravimo preliv, mešajući dobro umućena jaja, mleko i brašno i začinjavamo prstohvatom soli i prstohvatom bibera.
Gotov preliv raspoređujemo ravnomerno u posudu za pečenje i pečemo još 10 minuta ili dok ne bude gotovo. Nakon što je musaka ispečena i dok je još vruća možemo da je pospemo narendanim kačkavaljem.