Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Zapečen pileći file sa kiselim mlekom i kačkavaljem

Zapečen pileći file sa kiselim mlekom i kačkavaljem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Zapečen pileći file sa kiselim mlekom i kačkavaljem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
17/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ukusan predlog za prijatelje"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komda
  • kiselo mleko - 140 g, punomasno
  • kačkavalj - 1/2 šolje, narendan
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo u posudi punomasno kiselo mleko sa narendanim kačkavaljem, solju, belim lukom i biberom. Smesa se promeša veoma dobro.

Ako su pileći filei debeli, mogu da se iseku po sredini.

Potapamo svaki file u mlečni sos i stavljamo u posudu za pečenje čije smo dno pre toga podmazali.

Tako poređamo filee u posudu i ako ostane smese rasporedimo je preko njih.

Stavljamo u rernu i pečemo 45 minuta ili dok ne dobiju zlatastu boju.

Serviraju se topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: