Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Roščići sa maslacem

Roščići sa maslacem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Roščići sa maslacem1 / 2
17/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Vazdušasti, meki i sa nežnom sredinom od maslaca. Znamo da vam ne treba više da vam se prijedu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 2 komada, mala
  • žumanca - 2 komda
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • šećer - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • maslac - 1 i 3/4 pakovanja
  • sitan sir - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer se rastvaraju u 100 ml zagrejane vode. Ostavljaju se sa strane da se umute jaja i maslinovo ulje. Odvojeno se proseje brašno nekoliko puta i u njemu se pravi udubljenje.

Unutra se stavljaju ranije napravljene smese i so. Mešamo dobro i zamesimo meko testo. Uvijamo ga čistom krpom i ostavljamo na toplom 40 minuta.

Naraslo testo delimo na tri dela. Svaki od njih razvijamo u tanku koru. Od nje se seku kvadrati, veličine po našoj želji. Stavljamo sitan sir u svaki od njih i uvijamo u rolnu.

Ređamo roščiće u podmazanu posudu za pečenje i ostavljamo da narastu još pola sata. Nakon toga ih mažemo umućenim žumancem i pečemo ih oko 30-35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: