Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Komadići svinjetine sa belim sosom

Komadići svinjetine sa belim sosom

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139372k33
Komadići svinjetine sa belim sosom
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
19/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
3
"Umesto voljenih šnicli, iznenadićemo vas ivicama svinjsetine koje se tope u ustima, ali vas upozoravamo - uzmite hleb, posle ćete želeti da očistite tanjir."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 3 pečene šnicle
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 2 supene kašike
  • topljeni sir - 100 g
  • luk - 1/2 glavice
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • pečurke - 200 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 60 ml
  • so
  • biber
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Ova vrsta jela je savršena, kada imate gotovo meso koje vam je ostalo i želite da promenite njegov ukus. Koristimo šnicle, pečene na roštilju (prethodno začinjene solju i biberom).

Sečemo ih na male ivice i ostavljamo sa strane. Umutimo jaje sa pavlakom, mlekom, brašnom, soli i biberom.

Luk i pečurke takođe sitno sečemo i pržimo 2-3 minuta u ugrejanom ulju. Kad pečurke i luk omekšaju, stavljamo sitno iseckano meso, pažljivo prelivamo smesom od jaja i mleka i mešamo da se ne zalepi.

Nakon minut dodajemo topljeni sir, izgnječen beli luk i malo bosiljka. Nastavljamo da mešamo dok se sos ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: