Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Mini prlenke sa mladim lukom i maslinovim uljem

Mini prlenke sa mladim lukom i maslinovim uljem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Mini prlenke sa mladim lukom i maslinovim uljem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 6
19/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
25
"JE-DIN-STVE-NE! Od sada ćemo samo ovako pripremati prlenke"

Potrebni sastojci

  • voda - 250 ml
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • brašno - oko 550 - 600 g, belo
  • kvasac - 2 kašičice, suv
  • mladi luk - 2 struka
  • maslinovo ulje - za premazivanje tiganja
  • brašno - za posipanj radne površine
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna i soli napravite udubljenje (nemojte dodavati celu količinu brašna, ostvite malo ako je testo lepljivo). Sipajte kvasac, vodu, maslinovo ulje i šećer unutra. Mešajte kašikom i zamesite meko i elastično testo.

Dodajte odvojeno brašno ako je potrebno. Namažite testo maslinovim uljem i ostavite ga na toplom da se udvostruči ili ga stavite u kesu i u frižider da odstoji na hladnom jednu noć i da nadođe.

Kad bude gotovo pospite brašnom radnu površinu na kojoj ćete razvlačiti. Isecite mladi luk na tanke krugove. Razvucite testo na tanak pravougaonik i namažite ga maslinovim uljem. Pospite krugove mladim lukom. Uvijte testo u čvrst rolat. Nasecite ga na pužiće debljine oko 2 cm.

Ostavite da malo nadođe. Kad bude gotovo, pritisnite rukom da se izgnječi i razvucite oklagijom na tanku palačinku.

Pecite ih u ugrejanom tiganju sa dnom koje se ne lepi, sipajte kapljice maslinovog ulja, pecite sa obe strane dok ne porumene.

Kad izvadite iz tiganja, namažite maslinovim uljem sa obe strane i stavite u šerpu da se popare. Pospite začinima po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: