Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle sa sosom od vina

Teleće šnicle sa sosom od vina

DianaDiana
Šegrt
2638311
Teleće šnicle sa sosom od vina
Fotografije: Diana
1 / 2
21/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ove teleće šnicle su toliko krhke, da se odmah tope u ustima i pravi su izazov tokom radnog dana i praznika"

Potrebni sastojci

  • teleći file - oko 500 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • belo vino - 1 šolja
  • bujon - 2 šolje, od povrća
  • skrob - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • so
  • biber
  • kumin
  • muskatni oraščić
  • peršun - svež
  • estragon
  • brašno - za valjanje šnicli
* merne jedinice

Način pripreme

Od filea oblikujte tanke šnicle pomoću tučka. Natopite šnicle u svežem mleku i ostavite ih da odstoje tako bar 10 sati u frižideru.

Osušite dobro šnicle i uvaljajte ih u brašno. Zagrejte masnoću i zapecite sa obe strane.

Izvadite ih iz tiganja i u istoj masnoći izdinstajte sitno isečen beli luk i luk kao i narendanu šargarepu. Dodajte još masnoće, ako je neophodno. Čim omekša povrće, dodaje se skrob.

Promešajte dobro i nalijte vino. Ostavite da vri nekoliko minuta, da bi mogao da ispari alkohol. Teleće šnicle se vraćaju u tiganj i naliva se bujon.

Pokrijte jelo poklopcem, smanjite vatru i ostavite jelo da se krčka oko 30 minuta. Ako želite da ima više sosa, jednostavno dodajte malo vode.

Začinite solju i biberom, dodajte oraščić i kumin. Ostavite još 20 minuta. Gotove šnicle se posipaju estragonom i peršunom. Nek vam je slatko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: