Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Seoska pileća supa sa kuvanom zaprškom

Seoska pileća supa sa kuvanom zaprškom

SimonaSimona
Početnik
112481
Seoska pileća supa sa kuvanom zaprškom
Fotografije: Simona
1 / 2
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"A pamtite li ukus seoske pileće supe sa kuvanom zaprškom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • rezanca - na oko
  • maslac
  • peršun
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • sirće - malo, ili limun
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo batake da se kuvaju i prvu vodu bacimo.

Nakon toga stavljamo u batake luk, šargarepu i papriku zajedno, kad provri i bataci budu gotovi, stavljamo krompir, nakon toga rezance i kad je već sve skuvano sklanjamo šerpu sa ringle i pravimo zapršku.

Stavljamo u jednu malu šerpu jaja, mutimo ih dobro stavljamo i kiselo mleko i kašiku sirćeta, da se supa ne preseče od zaprške i počinjemo da mešamo dok se ne zgusne i provri.

Kada je zaprška već gotova u tankom mlazu je sipamo u supu i na kraju stavljamo maslac i peršun.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: