Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Korpice od tikvica sa pilećim mesom i sosom

Korpice od tikvica sa pilećim mesom i sosom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Korpice od tikvica sa pilećim mesom i sosom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
21/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Male, sipmatične i prepune nadeva, punjene tikvice koje su vam se već prijele"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada, bućkaste
  • pileći file - 200 g
  • paprike - 2 komada, zelena i crvena
  • luk - 1 glavica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 4 kašike
  • za sos
  • sveže mleko - 1 šolja
  • začin od povrća - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • belo vino - 2 kašike
  • topljeni sir - 1 kocka
  • aleva paprika - 1/2 kaščice
  • kačkavalj - za posipanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Koristićete samo debeli deo tikvica kad ih isečete u obliku koripce.

Izdubite kašičicom unutrašnji deo sa semenkama i sačuvajte ga. Oformljene korpice potopite u kipuću vodu na oko 2-3 minuta i odmah nakon što ih izvadite potopite u ledeno hladnu vodu, da se zaustavi kuvanje.

U tiganj dodajte 2 kašike ulja i disntajte na sitno isečen luk i paprike isečene na male kocke i semeni deo tikvica dok ne omekšaju, izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.

U isti tiganj dodajte 2 kašike ulje i zapržite piletinu isečenu na male zalogaje na jakoj vatri dok ne bude polugotova. Dodajte povrće i kuvajte tako 3-4 minuta, skolinte s vatre.

Odvojeno u metalnu posudu sipajte mleko, dodajte maslac, začin od povrća i stavite na vatru da blago provri. Dodajte prethodno rastvoreno brašno u vinu, alevu papriku i biber, posolite i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte sir i mešajte dok se ne istopi.

Sipajte gotov sos u piletinu s povrćem i promešajte. Napunite tikvice smesom, pospite sa malo kačkavalja i stavite tikvice u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni na oko 20 minuta ili dok ne preplane zlatasto.

Servirajte toplo sa omiljenom svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: