Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Ukusna musaka sa prelivom od kačkavalja

Ukusna musaka sa prelivom od kačkavalja

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Ukusna musaka sa prelivom od kačkavalja
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ako volite domaću kuhinju, ova musaka je upravo za vas, probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 velika komada
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica, crni
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika, dimljena
  • čubar - 1 prstohvat
  • bujon - 350 ml
  • za preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite krompir na sitne parčiće. Stavite maslinovo ulje u tiganj i zagrejte na ringli. Očistite i isecite luk na sitno i stavite ga u tiganj da se zaprži.

Dodajte mleveno meso mrveći ga na parčiće. Ostavite da se zaprži na kratko. Uzmite odgovarajuću posudu za pečenje i na dno stavite pola krompira, nakon toga stavite nadev od mlevenog mesa i preko njega ponovo preostali kormpir.

Začinite musako majčinom dušicom, biberom, solju, alevom paprikom i čubrom. Sipajte bujon, tek toliko da prekrije krompir i stavite aluminijumsku foliju.

Pecite musaku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena, nakon toga sklonite foliju i prelijte prelivom koji pravite mešajući u posudi jaja sa mlekom, dodajte brašno, začine i narendan kačkavalj. Promešajte sve i prelijte musaku.

Vratite posudu u rernu na još 15 minuta dok preliv ne dobije zlatastu boju. Po želji na kraju pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: