Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od Svinjetine»Supa sa mesom od svinjskog ragua

Supa sa mesom od svinjskog ragua

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Supa sa mesom od svinjskog ragua
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 3
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Najviše volimo supe, koje su napravljene sa povrćem odraslim na kosti"

Potrebni sastojci

  • svinjski ragu - 800 - 900 g
  • krompir - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • celer - listovi
  • paradajz - 1/3 tegle, konzervisan
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • rezanca - otprilike šaka
  • peršun
  • jaja - 1 komad, za preliv
  • lovorov list - 2 komada
  • so
  • majčina dušica
  • univerzalni začin
* merne jedinice

Način pripreme

Ragu se skuva u posoljenoj vodi u ekspres loncu ne kraće od 20 minuta. Meso se vadi i bujon se ostavlja da se ohladi - sloj masnoće, koji ostaje na površini koristi se za zapržavanje luka.

Seku se na kocke luk, krompir, šargarepa, paprike, a celer na sitno. Odvajamo od kosti parčoće ragua i kidamo meso na male parčiće. U šerpi, u kojoj ćemo kuvati supu, zagrevamo masnoću i stavljamo luk i šargarepu da se izdinstaju s malo soli.

Dodajemo paprriku, krompir, meso, celer, beli luk, mešamo, posipamo začinima, stavljamo i lovorove listiće. Sipamo već proceđen bujon i dodajemo vodu, tako da je ukupna količina oko 4 litra.

Kada je sve skuvano, dodajemo rezance i paradajz, promešane sa brašnom. Proverava se po ukusu i ako je neophodno dodaje se so. Kuvamo još oko 10-15 minuta i sklanjamo s ringle. Mešamo jaje s peršunom i pravimo zapršku za blago ohlađenu supu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: