Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od Povrća»Posna čorba sa prazilukom

Posna čorba sa prazilukom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221334k95
Posna čorba sa prazilukom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
23/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Posno može biti i mnogo ukusno - probajte ovu aromatičnu posnu čorbicu i podelite"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 2 - 3 struka
  • krompir - 200 g
  • peršun - suv
  • origano - suv
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - koliko je potrebno dok se ne zgusne
  • sok od limuna
  • hleb - prepečen, za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

Opremo praziluk, očistimo i sečemo na sitne komade. Krompir oljuštimo.

U 3 supene kašike ulja dinstamo praziluk i kad ostane na masti dodajemo dimljenu alevu papriku (1 kašičicu). Promešamo i sipamo 8 šolja tople vode. Dodajemo i krompir, ne sečemo ga nego dodajemo ceo.

Kuvamo čorbu dok se krompir ne skuva, ali pazimo da se ne prekuva. Vadimo iz bujona i izgnječimo na glatko pire ili pasiramo štapnim mikserom.

Razredimo sa malo tople vode i sipamo dobijenu kašu u čorbu. Promešamo i ako je potrebno dodajemo toplu vodu. Posolimo po ukusu, sipamo origano i peršun i kuvamo još nekoliko minuta.

Možemo zgusnuti čorbu sa brašnom pomešanim sa malo vode. Serviramo sa sokom od limuna i kriškama prepečnog hleba isečenog na kockice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: