Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečeni komadići svinjetine

Pečeni komadići svinjetine

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Pečeni komadići svinjetine
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
26/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ovakve recepte obožavamo - meso, pečurke, luk i ... mnoooogo crnog vina"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg, od plećke
  • so
  • biber
  • crni luk - 2 velike glavice
  • pečurke - 300 g
  • maslac - 1 grudva
  • aleva paprika
  • belo vino - 200 ml
  • beli luk - 1 čen
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso nasecite na komadiće. Operite ga i osušite. Posolite meso i dodajte biber. Sipajte meso u glinenu posudu, dodajte vino i ulje. Poklopite i umotajte u aluminijumsku foliju.

Pecite u rerni oko 1 sat.

Za to vreme, nasecite pečurke na listiće i luk na rebarca.

Upržite pečurke sa čenom belog luka na maslacu, pa dodajte i crni luk. Upržite i njega, a na kraju dodajte alevu papriku i propržite sve za kratko, ali pazite da aleva paprika ne izgori.

Sklonite sa vatre. Pečeno meso izvadite iz rerne i dodajte mu pečurke sa lukom, promešajte i poslužite jelo dok je toplo!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: