Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Divlja車nicle»Pohovane šnicle od divljači

Pohovane šnicle od divljači

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214732223
Pohovane šnicle od divljači1 / 2
27/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Samo za majstore - pohovane šnicle od divljači"

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 400 - 500 g može i teleće
  • jaja - 4 komda
  • brašno
  • votka - 50 - 100 g
  • soja so
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • beli luk
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na male šnicle i istuca se drvenim tučkom.

U posudu se ređaju šnicle, dok se između svakog reda posipaju začini i beli luk isečen na sitno, na kraju se preliva votkom i soja sosom. Dobro je da ostoje 24 sata u frižideru, ali najmanje jedan sat.

Jaja se umute sa malo soli i 2-3 kašike brašna. Šnicle se pohuju u jako zagrejanoj masnoći najbolje suncokretovo ulje, pri čemu se prvo potapaju u smesu od jaja i nakon toga u brašno. Servira se toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: