Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Šaran punjen pirinčem i pečurkama

Šaran punjen pirinčem i pečurkama

SonyaSonya
Šegrt
1834711
Šaran punjen pirinčem i pečurkama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
28/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
6
"Šarana ste možda jeli možda ne, ali toliko ukusnog šarana sa nadevom od pirinča, pečuraka i suvog grožđa niste ni pomirisali"

Potrebni sastojci

  • šaran - 4 kg
  • crveni luk - 4 glavice
  • pirinač - 1/2 šolje
  • pečurke - jedna teglica
  • suvo grožđe - 10 komada
  • orasi - 1/2 mleveni
  • mleveno meso - 100 g
  • limun - 2 komada
  • ulje
  • začini - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na sitno, zapržimo ga i dodajemo mleveno meso, orahe, suvo grožđe, pečurke i na kraju pirinač.

Operemo šarana i punimo ga nadevom, zašivamo da nadev ne može da izađe i pečemo 50 minuta na 200 stepeni, dok s vremena na vreme prelivamo kašikom masnoće u kojoj pečemo šarana.

Nakon što je riba gotova, sečemo limun na krugove dok je još topla da ih upije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: