Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Štrudla»Štrudla od jabuka sa grizom

Štrudla od jabuka sa grizom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Štrudla od jabuka sa grizom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
29/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Iskušenja su ono što nas čini ljudima. Ne mučite se dijetama, već odsecite jedno veliko parče štrudle"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • maslac - 125 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komada
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 3 kašike
  • kvasac - 20 g, svež
  • kora limuna - 1 komad
  • nadev
  • jabuke - 1, 5 kg
  • šećer - 150 g
  • griz - 30 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte očišćene jabuke na krupno rende, stavite ih u šerpu zajedno sa šećerom.

Kuvajte ih dok ne uvri sok uz neprestano mešanje. Dodajte griz, cimet i promešajte dobro.

Ostavite nadev sa strane dok se potpuno ne ohladi.

Zamesite meko testo od sastojaka za njega, ostavite na toplom da naraste oko sat. Podelite naraslo testo na dve jednake polovine.

Na listu papira za pečenje razvijte pravogaonu koru od jedne polovine testa.

Na suprotnim stranama (od leve i desne) isecite trake širine 1 centimetar u sredinu stavite nadev.

Ukrstite trake preko nadeva jednu u levo drugu u desno (riblja kost) dok ih ređate.

Na isti način nastavite nastavite i sa drugom polovinom testa. Prebacite oblikovane štrudle zajedno s papirom u odgovarajuću posudu za pečenje.

Ostavite ih oko 30 minuta na toplom, namažite ih umućenim žumancem i sa malo mleka.

Pe;ete u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok je jo[toplo pospite [e'erom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: