Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Sotirani Krompir»Sotirani krompirići sa belim lukom

Sotirani krompirići sa belim lukom

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
41151497
Sotirani krompirići sa belim lukom
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 3
29/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Prepoznaćete ih po aromi i hrskavoj korici. I na prvi zalogaj ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg, mladi
  • beli luk - 3 čena
  • maslinov ulje - 1/2 šolje
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • po želji
  • parmezan - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krompir veoma dobro i skuvajte ga dok ne bude polu gotov. Ohladite, oljuštite i isecite krompir na krupne parčiće u odgovrajuću posudu za pečenje. Očistite čenove belog luka i iseckajte ga na sitno, nemojte ga tucati.

Operite limn mlakom vodom i narendajte deo njegove kore, oko 1 kašičicu. Pritisnite limun po stolu i rastrljajte nekoliko puta da oslobodi sokove. Rasecite limun na pola i iscedite mu sok u odvojenu čašu.

U šolju s maslinovim uljem sipajte pola limunovog soka, koru, so i beli luk. promešajte dobro. Sipajte smesu od maslinovog ulja u posudu sa krompirom i dobro promešajte.

Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta, dok ne dobije blagu preplanulost. Po želji pospite narendanim parmezanom dok je topao. Pri serviranju pospite s nekoliko kapi limunovo soka.

Savet: Prebacite limunov sok u raspršivač i prskajte njim da bi bilo ravnomerno. Isto možete da uradite s maslinovim uljem ili uljem bez krupnih dodataka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: