Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Pečene paprike iz rerne

Pečene paprike iz rerne

PetyaPetya
Kuvar
531027814
Pečene paprike iz rerne
Fotografije: Petya
1 / 4
30/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
9
"Volimo sve punjene paprike, ali neke su nam omiljene, kao ove ovde"

Potrebni sastojci

  • paprike - 18 komada
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 200 f
  • luk - 1 glavica, star
  • aleva papika - 1.5 kašičice mlevena
  • kumin - 1 prstohvat, mleven
  • kumin - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 2 komada
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj šerpi ugrevamo ulje i dinstamo iseckani luk sa malo vode.

Dodjemo mleveno meso, pomešano sa malo vode, pržimo dok se ne izmrvi i dodajemo oprani pirinač.

Propržimo i njega, sipamo alevu papriku i prelivamo vodom u odnosu 1:2. Kuvamo dok ne bude skroz gotov pirinač, zato ako mi ostane nadeva, jedem ga bez paprike.

Začini su po vašem ukusu - biber, čubar, kumin (po želji), kurkumu po želji, možete staviti i sveže začine.

Različito što stavljamo u nadev je izgnječen beli luk i jedno jaje. Razbijem ga u nadev i brzo mešam da se belacne ne preseče. Probajte i videćete da je tako ukusnije.

Pripremljenim nadevom punimo prethodo oprane i dobro očišćene od semena paprike, posoljene unutra.

Stavljamo na otvor parče paradajza ili krug šargarepe, potapamo u brašno i poređamo u pleh.

Punimo skoro do vrha vodom (zato što će mi trebati za mlečni sos za punjene paprike) prelivamo uljem i pečemo.

Kad se uhvati korica odozgo okrećemo ih, a dobijeni sos sipamo u šerpu (ostavljamo malo u plehu, naravno) i ostavljamo da se se ohladi da bismo napravili sos u njemu.

Vraćamo pleh u rernu da se zapeku paprike. Možemo i da ne okrećemo, ali ja uvek zapečem sa obe strane. Takođe, ne uvek prvo propržim mleveno meso, možemo prvo i pirinač i onda da dodamo mleveno meso.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: