Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen jajima u rerni

Paradajz punjen jajima u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Paradajz punjen jajima u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
03/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Aromatični punjeni paradajz, koji možete da servirate kao predjelo ili laganu večeru"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 komada
  • jaja - 4 komada
  • šunka - 100 g
  • biber
  • peršun
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz se opere. Iseče se poklopac oko drški, a unutrašnjost se izdubi. Izdubljeni paradajz se okreće da može sok da mu se ocedi.

Nakon što se ocede, sole se i bibere. U svaki paradajz se stavlja po malo sitno isečene šunke i jedan istucan čen belog luka.

U svaki paradajz se razbije po jedno sveže jaje. Odozgo se opet posoli jaje i kapne se po nekoliko kapi maslinovog ulja.

Peče se u pethodno zagrejanoj rerni dok se jaje ne stegne. Na kraju se posipa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: