Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjski kebap na lovački način

Svinjski kebap na lovački način

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Svinjski kebap na lovački način
Fotografije: Rumyana milcheva
1 / 2
03/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Danas smo vam ulovili jedan svinjski kebap, a vi donesite vino i topli domaći hleb da bude potpun praznik na trpezi"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica, star
  • celer - 100 g, glavica
  • paškanat - 1 komad
  • peršun - 1/2 vezice
  • mast - svinjska
  • čubar
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • belo vino - 100 ml
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isečemo na male parčiće i stavljamo u teflonsku šerpu. zapržimo meso sa svinjskom mašću.

Dodajemo povrće - luk na krupno, celer i paškanat na kocke, pečurke na polovone ili ako su mnogo velike na četvrtine i kad se zaprže dodajemo belo vino i paradajz oljušten i isečen na sitno.

Začinjavamo solju, biberom i alevom paprikom i dolivamo malo vode. Pokrivamo šerpu poklopcem i dinstamo, dok meso ne omekša.

Deset minuta pre nego što isključimo gotovo jelo, dodajemo sitno isečen peršun i čubar po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: