Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća Čorba»Supa od teleće kolenice

Supa od teleće kolenice

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
501515116
Supa od teleće kolenice
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 2
22/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Supa koja ugreva dušu i osladiće se celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • teleća kolenica - 750 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • jaja - 3 komada
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • nana - 20 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo kolenicu i stavljamo da se kuva u hladnoj vodi, dodajemo i malo soli.

Kad bude gotova izvadimo i sečemo na komade, vraćamo u šerpu ponovo.

Isečemo luk sitno i pržimo u malo ulja, kad se proprži dodajemo brašno i nakon toga alevu papriku.

Uzimamo bujon iz mesa i sipamo u alevu papriku, mešamo. Nakon toga vraćamo u supu sitno iseckanu nanu i izgnječeni beli luk, kuvamo još 20 minuta.

Kad bude gotovo skidamo sa vatre i zapržimo jajima i sokom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Zaprska od jaja i limuna?
28.05.2023 12:10