Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Krompir punjen kobasicom i sirevima

Krompir punjen kobasicom i sirevima

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
398966
Krompir punjen kobasicom i sirevima
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 3
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Em ćete razčistiti frižider, em ćete napraviti tako ukusno jelo da će svi dugo lizati prste"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, veliki
  • šargarepa - 2 komada
  • topljeni sir - 3 trougla
  • dimljeni sir - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • kobasica
  • masline - 30 komada
  • čedar - 4 - 5 listića
  • sveže mleko - ½ šolje
  • margarin - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • ljuta paprika - po želji
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Po želji svako može da odredi kakav će nadev biti i količinu sastojaka.

Krompir dobro operemo. Možemo ispeći ili skuvati da bude polugotov. Isečemo po dužini, po sredini.

Malom kašičicom izvadimo unutrašnjost da dobijemo korpicu. Izvađenu unutrašnjost izgnječimo. Šargarepu skuvamo i izgnječimo. Masline odvojimo od koštica i isečemo na komade.

Sveže mleko, topljeni sir, dimljeni sir i margarin ugrevamo malo da se rastopi. Kobasicu sečemo na komade.

Pomešamo sve sastojke bez soli i ulja. Ako se čini da je smesa gusta možemo je prorediti još malo.

U pleh, namazan uljem stavimo krompir sa smesom, posoljen i preko stavimo čedar sir. Možemo izrendani kačkavalj, a i ne mora.

Pečemo oko 15-20 minuta na 230 stepeni

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: