Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Bundeva sa mlekom i pirinčem u rerni

Bundeva sa mlekom i pirinčem u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Bundeva sa mlekom i pirinčem u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ako volite mleko sa pirinčem u ovu bundevu sa mlekom i pirinčem ćete se istinski zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • pirinač - 4 kašike
  • suvo grožđe - 70 g
  • sveže mleko - 2 šolje
  • šećer - 6 kašika
  • maslac - 50 g
  • vanila - 1 ampula
  • cimet - 1 kašika
  • orasi - za posipanje, seckani
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćena bundeva od semenki i kore se iseče na male parčiće.

Namažite dno i zidove posude za pečenje celim mekim maslacem, poređajte parčiće bundeve ravnomerno. Sledi opran pirinač i suvo grožđe, posuti ravnomerno preko nje.

U posudu sipajte 2 šolje toplog mleka i dodajte šećer, vanilu i cimet, promešajte dobro i prelijte bundevu sa smesom.

Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat, nakon što izvadite posudu pospite istucanim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: