Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Orijentalne sarme

Orijentalne sarme

Yana G.Yana G.
Kuvar
592324515
Orijentalne sarme1 / 2
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Probajte da vidimo da li će vam se dopasti jedinstvena aroma ovih orijentalnih sarmica"

Potrebni sastojci

  • luk - 5 velikih glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • so
  • ulje
  • cimet - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • suvo grožđe - 1 šolja
  • listovi loze 1 teglica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i seče na sitno, nakon čega ga zapržimo u zagrejanom ulju dok ne postane zlatast. Nakon toga dodajemo i oprani pirinač takođe da se zaprži.

Začinjavamo solju, cimetom, biberom i suvim grožđem i prelivamo vrelom vodom, oko 1 šolja. Ostavljamo smesu da provri i pirinač da nabubri.

Kada je gotovo sklanjamo sa ringle, ocedimo listove loze i stavljamo u svaki po malo. Uvijamo čvrste sarme u pravougaonike i poređamo ih u šerpu.

Prelivamo sa malo tople vode i ostavljamo da se kuvaju na umernoj vatri pokrivene tanjirom da se ne pomeraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: