Veganske šnicle

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Možda i ne verujete, ali vegani takođe jedu šnicle, pri tom ukusne, kao ove ovde "
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano153
  • Pregledi tokom meseca153
  • Pregledi tokom desmice46
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šargarepu, luk i beli luk. Isecite ih na sitno, pomešajte ih sa sočivom i prelijte ih sa litrom vode. Ostavite sastojke da provru, smanjite ringlu i kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Kada povrće omekša dodajte kinou i kuvajte dok voda ne ispari.

U skuvano povrće se dodaju prezle, fine ovsene pahuljivce i začini i zamese se dok se ne dobije meko testo. Smesa se stavlja na hladno bar na jedan sat.

Nakvašenim rukama oblikuju se šnicle koje se razvlače na prethodno namazanom papiru za pečenje. Veganske šnicle se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Vade se iz rerne i ostavljaju se u posudu za pečenje dok se potpuno ne ohlade, inače su veoma krhke i mogu da se izlome.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti