Svinjski kotleti s kačkavaljem

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Uvijte kotlet kačkavaljem da se ne prehladi - posle ćemo zajedno proveriti koliko je sočan postao "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 4 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • univerzalni začin - za meso
  • maslac - 50 g
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo svinjske kotlete, stavljamo ih u najlon kesu i blago ih istucamo drvenim tučkom.

Uvaljamo ih začinom za meso i poređamo u posudu za pečenje.

Na svaki kotlet stavljamo parčence maslaca i sipamo oko 300 ml vode.

Stavljamo posudu za pečenje u zagrejanu rernu i pečemo na 180 stepeni oko 40 minuta, nakon toga ih okrećemo i pečemo još 40 minuta.

Vadimo posudu i preko svakog kotleta stavljamo po parče kačkavalja, nakon toga vraćamo posudu ponovo u rernu i pečemo još 10 minuta da se istopi kačkavalj i da dobije zlatastu boju.

Vadimo iz rerne i serviramo tople sa svežom salatom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti