Sočivo sa zaprškom

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Od starih kuvara znamo da se dobro sočivo pravi sa zaprškom "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo sočivo, stavljamo ga u veliku šerpu (za 8 porcija), prelivamo vodom i stavljamo na ringlu da provri.

Nakon što počne da vri, dodajemo sitno isečenu ili narendanu šargarepu, beli luk, čubar i so po ukusu.

Možete da dodate i jednu sitno isečenu papriku po želji.

Nakon što šargarepa omekša i čorba se začini, pripremamo zapršku.

U tiganj u prethodno zagrejanu masnoću stavljamo sitno isečen luk, brašno i alevu papriku.

Gotovu zapršku dodajemo u sočivo i ostavljamo da vri nekoliko minuta.

Gotovo sočivo serviramo vruće. Možete da dodate sitno isečen peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti