Petao sa kiselim kupusom

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Kada napravite ovakav kiseo kupus, petao odbija da uđe u posudu za pečenje bez njega "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad
  • kiseli kupus - 2 kg
  • slanina - 200 g
  • crvene paprike - 4 - 5 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Petao se opere i iseče na krupne parčiće, koji se skuvaju u blago posoljenoj vodi. Kupus se iseče i izdinsta u ulju. Dodaju se paprike, aleva paprika i biber.

U duboku šerpu se sipa deo kupusa, poređaju se parčići mesa i prekriva se ostatkom kupusa i isečenom slaninom.

Dinsta se dok meso i kupus potpuno ne omekšaju. Prebacuje se u posudu za pečenje i zapeče se u umerenoj rerni.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti