Čorba od teleće glave

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Toliko ukusna i aromatična, da će sigurno postati jedna od vaših omiljenih čorbi "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite teleću glavu na 3-4 parčeta, prelijte ih hladnom vodom i stavite da se kuvaju. Čim voda provri, posolite. Nakon jedan sat dodajte luk, šargarepe, celer i lovorov list.

Kada meso počne da se odvaja od kosti, skupite ga i isecite, a bujon procedite i ponovo stavite na vatru. Čim bujon provri dodajte oljušten, očišćen od semenki i narendan paradajz.

Nakon 10-15 minuta dodajte isečeno meso i ostavite da provri. Začinite čorbu jajetom i kiselim mlekom i pospite biberom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti