Kiš sa prazilukom i pečurkama

11/10/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Padamo na kiš, priznajemo, posebno vegetarijanski, najviše ovaj - sa prazilukom i pečurkama "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca130
  • Pregledi tokom desmice35
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvara sa oko 50 ml hladne vode. Brašno se zagreva na kratko u rerni, meša se sa kvascem, solju, maslacem i jajima i zamesi se meko testo. Testo se stavlja na toplo oko sat vremena da naraste.

Dok testo raste, isecite praziluk na srednje velike parčiće i dinstajte 10 minuta ili u malo vode ili na pari. Dodajte nekoliko na krupno isečenih pečuraka i dinstajte još 15 minuta.

Testo se razvija u koru, veličine veće od dna posude za pečenje. Korom se prekrivaju dno i zidovi prethodno namazane posude za pečenje. Odozgo se stavljaju praziluk i pečurke. Jaja, kiselo i sveže mleko se mute. Dodaju se začini i preliva se povrće.

Kiš se peče 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 160 stepeni i dopeče se još 20 minuta dok se nadev ne stvrdne.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti